Help Ukraine- Slow Down- Use less oil/fuel- Stop dictators

Sinds de oorlog in Oekraine is uitgebroken wordt maar weer eens extra duidelijk in wat voor een wereld we momenteel leven. Wij zijn nog steeds super afhankelijk van olie en gas. Hierdoor geven wij macht aan een kleine groep personen die maar al tegoed beseffen hoezeer wij afhankelijk zijn van deze energie bronnen. Met de winsten worden landen aangevallen en steden gebombardeerd. Ik ben mij bewust dat dat ik mij als enkeling hier best een klein verschil in kan maken. Maar ik sta er niet alleen voor. In Nederland wonen alleen al 17.000.000 mensen. Samen kunnen wij het verschil maken.

Wist je dat er in Nederland op 1 januari 2022 er 8,9 miljoen auto’s rondrijden. Waarvan er ongeveer 90,6 % rijden op benzine en diesel. Dit zijn uit olie gemaakte producten. Een deel van jouw geld voor je benzine en diesel komt terecht bij personen als bijvoorbeeld Poetin. Wil je dat?

Wil je daarin verandering brengen? Probeer dan eens een week tussen de 90 en 100 km te rijden. Je zult versteld staan van hoeveel extra kilometers je kunt rijden met dezelfde hoeveelheid brandstof. Iedere liter benzine/diesel die je bespaart betekend minder geld naar personen die, in plaats van de wereld verder te helpen, deze wereld liever aanvallen, steden plat bombarderen, miljoenen mensen dwingen te vluchten en miljoenen mensen de hongersnood dreigen in te sturen. Hun eigen volk onderdrukken. Zo niet meer van deze tijd zou je denken. Maar toch, het gebeurd! Laten we dit soort personen zo min als mogelijk steunen . Jijzelf kan een klein verschil maken. Maar samen met al die andere mensen in de auto zijn wij met velen en wordt het verschil ineens een stuk groter.

SnelheidLiter brandstof per 100 km
30 km/uur (stad)9,2 liter
Neem vaker de fiets, tram of bus*
90 km/uur7,2 liter
Op snelwegen Relaxed achter vrachtwagens rijden*
100 km/uur7,5 liter
Op 100 km wegen of relaxed 90km achter de vrachtwagen rijden*
120 km/uur8,2 liter
130 km/uur8,7 liter
De bovengenoemde cijfers heb ik bij milieucentraal gevonden. Zelf rijd ik bij 90 km per uur ongeveer 6,5 liter per 100km. Hoef merkbaar minder vaak te tanken. * note van mijzelf

LAAT ZIEN DAT JE BEWUST 90/100 km RIJD! Print onderstaande afbeelding uit en plak achter het raam in je auto!

Helpt het? Laten we het hopen. Iets doen is altijd beter dan niets doen. Slow down and help Ukraine. Laat zien waarom je relaxed rijd!

4 redenen to slow down

  • Dwing Puttin te stoppen met deze vreselijke oorlog in Oekraine
  • Bewuster met energie omgaan
  • Minder vervuiling
  • Beter voor de portemonnee