Featured Rosa Parks ‘Going the same way’.

Dit lichtobject is gebaseerd op het verhaal van Rosa Parks. Het verteld het verhaal over ongelijkheid, doorzettings- vermogen, de kracht van het individu en de macht van de groep om zaken te veranderen door een vreedzame boycot. In ‘Going the same way’ Heb ik de witte man zwart gemaakt en de zwarte vrouw wit gemaakt. Samen zitten zij in dezelfde bus die vooruit gaat. Richting ?

GOING THE SAME WAY – Elbert Hop
Kunstlichtschilderij (1997), versneden papier achter doek met kunstlicht, 160 x 130 x 15 cm . Verkocht

Zinsbegoocheling

Wanneer ik door de bossen wandel. De boomstammen. Het licht dat erdoorheen speelt. De bladeren ruizen door een zachte bries. Boomstammen die oorlogen en ziektes hebben overleefd. Bomen die geven staan roerloos stil. Te wachten om te nemen.

Ik wandel erdoor heen . Zij willen mij wat zeggen. Wortels in de aarde. Kruinen hoog in de lucht. Wachters van het onbekende. Zo dichtbij.

Elbert Hop

Meisje in de zee

Op zoek naar geluk.

Hoe snel gaat het nieuws niet aan ons voorbij. Je ziet een foto in de krant , op het tv-nieuws, Het grijpt je aan. Iedereen heeft het er over. Je laat het voor wat het is. Iedereen doet weer zijn dingen. Je gaat heerlijk op vakantie. Je voelt je vrij en rijk. Je kijkt uit het vliegtuig raampje naar de ondergaande of opkomende zon. En plotseling doemt dat beeld weer op van dat meisje wat verdronken is. Ze dobbert rond in de zee. En dan denk je. Wat ben ik toch rijk. En vreemd genoeg knaagt dat beeld dan aan mijn geluk. Heel even.

Meisje in de zee Acrylverf op board 30 x 40 cm- Elbert Hop te koop