CV

De serie ‘Wandelingen’ is in 2022 aanleiding geweest voor een opdracht van Aqualysis waterlaboratorium Zwolle. Bij de presentatie en kick off van een nieuw computersysteem hebben alle medewerkers een minischilderijtje gekregen met een gedicht. Ongeveer 60 schilderijtjes.

2021 – 2000 Exposities

2024 – 2007 ArtCrew Baalderborg Groep

Deeltijd Begeleider creatieve dagbesteding ArtCrew. Onderdeel van de Baalderborg Groep.

2021 – 2014 Galeriehouder ArtCrew

Galeriehouder/Ontwerper Locatie Hardenberg- Ontwikkelen en uitvoeren huisstijl. zowel drukwerk als digitaal
– Organiseren Tentoonstellingen
– Financiën bewaken inkoop/verkoop
– Projecten ontwikkelen
– Stage begeleider
– Aanvragen subsidies
– Rondleidingen organiseren
– Contacten leggen ten gunste afdeling
– Contacten leggen met creatieve opleidingen i.v.m het zoeken naar de juiste stagiaires
– Ontwikkelen toegepaste kunst
– Concept en initiator Maatschappelijk Creatief Centrum Hardenberg (zie volgende functie)

2019 – 2016 Maatschappelijk Creatief Centrum Hardenberg

Bedenker en initiator van Maatschappelijk Creatief Centrum Hardenberg.
Ooit begonnen als ‘UITjezelf’. Welke ik samen met Margien Vroom heb opgezet. En de behoefte van de verschillende partijen om in Hardenberg een zichtbare plek te creëren. Waarin mensen die om welke reden dan ook aan de zijlijn van de Maatschappij staan. Elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten door middel van o.a. creatieve initiatieven, taallessen aan vluchtelingen. En mensen vanachter de geraniums halen. Zich kunnen ontwikkelen en samen kunnen groeien. Hieruit is op mijn uitnodiging een samenwerking tussen de Gemeente Hardenberg, Baalderborg Groep, superstart/inbeeld en de Stuw ontstaan. Deze verschillende partijen hebben mijn concept verder uitgevoerd. Vanwege het succes wordt in 2019 het voormalige Rabobank gebouw in het centrum van Hardenberg betrokken. Hierin zullen alle partijen een (tijdelijk) creatief/actief thuis hebben. Een thuis waarin Zorg, Ontmoeting en Ontwikkeling zonder drempels voor iedereen centraal staat. Waar verschillende maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en Gemeente elkaar versterken.

2000 Koninklijke aankoop

ACHTERKANT en VOORKANT
‘Een Hollands Sprookje’
versneden papier achter doek met kunstlicht 200 x 170 x 15 CM

De reis van ‘Een Hollands Sprookje’

2007 tot 2008 – Den Haag. Koningin Beatrix schenkt bij het afscheid van haar grootmeester mr. Ed Kronenburg het kunstwerk  ‘Een Hollands sprookje’ .

2008 tot 2012 – Den Haag. Ed Kronenburg secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alwaar het kunstwerk heeft gehangen.

2012 tot 2017 –  Parijs.  Ed Kronenburg ambassadeur in Frankrijk. Kunstwerk verhuist mee naar Hôtel d’Avaray, de residentie van de ambassadeur.

In 2017 tot 2019– Beijing.  Ed Kronenburg ambassadeur in China. Het kunstwerk verhuist mee naar de Nederlandse ambassade woning.

16 februari 2020 – Langbroek.  Kunstwerk in bruikleen aan Elbert Hop.

1998 KunstRai Amsterdam

Lichtinstallatie in de entreehal voor de KUNSTRAI te Amsterdam. In opdracht van galerie Hof&huijser Amsterdam. Hierbij heb ik negen verschillend afbeeldingen/onderwerpen omgezet in licht. Iedere afbeelding passend in een afzonderlijk raam. Versneden papier achter doek met daglicht. Papier achter doek. Dit werk was tevens de inspiratiebron voor het nieuwe ballet ‘The familiar stranger’ van choreograaf Itzik galili.

Binnenkant
Buitenkant

1996-1998 Gerrit Rietveld Academie

‘In de eenvoud van het materiaal zoek ik mijn begrenzing en kennis’ Ben ik op zoek naar contact met mijzelf en de natuur. De zon is mijn verf. De lucht mijn bouwer.

Mijn opleiding tot beeldend kunstenaar het ik o.a. gevolgd aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Hier kunt u enkele werken zien die gemaakt tijdens deze periode (1996-1998) Het was vooral een periode van zoeken naar waar ik stond in onze tijd. Is er nog wel plaats voor ‘kunst’ in onze samenleving van overvloed en consumptie? Hoe gaan wij om met het milieu? Hoe blijven wij menselijk in de technische ontwikkelingen. Is het leven met in al zijn vormen niets meer dan een grote zinsbegoocheling ?Enorme vragen die ik trachtte te benaderen en grip op te krijgen in de eenvoud van materiaal. De eerste werken heb ik gemaakt van plastic, hout, touw, papier, lucht, oude ventilatoren en zonlicht.

Zoektocht naar het contact naar de natuur.